Σπύρος Πένγκας υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

  • Web site
  • Responsive
  • WCAG
Σπύρος Πέγκας

Ο Σπύρος Πέγκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στα πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ και του Μονάχου. Εργάστηκε στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις Βρυξέλλες και επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση Galerie Ντόρα Πέγκα, εξελίσσοντάς την από μία τοπική επιχείρηση χειροποίητων χαλιών σε μία πανελλήνιας εμβέλειας εταιρεία.

Στις εκλογές του 2010, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη και τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού. Τον Ιανουάριο του 2013 ορίστηκε Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δεκέμβριο του 2014 Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μετά τη λήξη της θητείας του στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ίδρυσε την WISE RAM, μέσω της οποίας εξακολουθεί να προσφέρει υπηρεσίες ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας συνεργαζόμενος με Δήμους (Ιωαννιτών, Καστοριάς, Βελβεντού, Διον-Ολύμπου, Αριστοτέλη κ.α.) αλλά και φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις.